Vraag vrijblijvend advies aan!

Bent u ook benieuwd naar wat u nu teveel betaalt aan energiekosten en onderhoud van uw huidige verlichting? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden die er zijn voor uw bedrijf?

Wilt u liever direct met ons bellen?

Tel.: 085 - 200 73 07
E-mail: info@leditsave.nl

Bedrijfsnaam
Voor + achternaam
Telefoonnummer:
E-mail adres
Bericht
Het formulier is met succes verzonden!
Er waren wat fouten bij het verzenden van het formulier. Controleer nogmaals alle formuliervelden.

Gas ontladingsglampen versus LED lampen

Gas ontladingslampen en LED-lampen: beide lampen kunnen voor diverse toepassingen worden gebruikt. Alleen, wat zijn precies de verschillen tussen deze twee lampen? Welke voordelen bieden LED-lampen ten opzichte van gasontladingslampen? En is het zinvol om gasontladingslampen te vervangen door LED? Deze en meer vragen beantwoorden we in dit artikel.

Gas ontladingslampen: wat zijn dat precies?

Gas ontladingslampen zijn anders dan LED-lampen. Bij gasontladingslampen wordt het licht geproduceerd middels elektrische stroom gecombineerd met neon, krypton, xenon en argon. LED verlichting werkt via een diode. Doordat elektriciteit door de diode geleid wordt, komt er energie vrij. Dit wordt omgezet in licht, wat wordt uitgestraald door de LED-lamp.

    Waarom zijn LED-armaturen (highbays) voordeliger?

    Voor gasontladingslampen is de LED-larmatuur het perfecte alternatief. Een LED armatuur verbruikt veel minder dan een gasontladingslamp led. Ook gaat LED verlichting een stuk langer mee. Dit betekent dat de energiebronnen minder snel vervangen hoeven te worden, waardoor u nergens naar om hoeft te kijken. Ook hoeft u met led geen VSA voorschakel apparaat te gebruiken. Dit is wel het geval bij de gasontladingslamp. U bespaart hierdoor nog veel meer energie. Ook hoeft u niet te wachten tot de lamp weer gebruikt kan worden.

    LED-armaturen hebben ten opzichte van gasontladings lampen minder last van strooilicht. Hierdoor heeft ook de omgeving minder last van het licht. 

    Gasontladingslampen hebben bovendien een kortere levensduur dan de LED-lamp. Ook bevatten ze schadelijke stoffen, zoals kwik. Is de lamp kapot, dan kan deze een gevaarlijke straling uitzenden.  Op de lange termijn zijn LED-lampen dan ook de beste investering. Dit doordat ze weinig onderhoud behoeven en weinig verbruiken.

      Verbruik gasontladingslampen

      Nu bent u vast benieuwd wat een gasontladingslamp in vergelijking met led precies verbruikt. Dit verschilt per gasontladinslamp. Zo verbruikt een gasontladingslamp uit een hal of magazijn doorgaans 450W. Deze lampen hebben een hoge piek bij het inschakelen ervan, maar een lagere lichtopbrengst dan een LED highbay lamp. Deze lamp verbruikt slechts 125W. De lichtopbrengst van deze LED lamp is tevens hoger en hij gaat ook langer mee.

      Kan ik gasontladingslampen vervangen met LED-lampen?

      Bij het vergelijken van gasontladingslampen met LED lampen zijn de bron efficiëntie en systeem efficiëntie belangrijk. Het is zeker mogelijk om uw gasontladingslampen door led te vervangen. Een gasontladingslamp is erg efficiënt als deze bij de bron gemeten wordt. Hierbij wordt de hoeveelheid licht die het doelgebied bereikt niet in acht genomen.

      De systeem efficiëntie wordt onder andere beinvloed door het gevangen licht, verliezen door stroomconversie en beschermende lenzen of kappen. Bij gasontladingslampen ligt deze rond de 25%. Bij de LED lamp is dit echter 50%, wat het zeker aan te raden maakt uw gasontladingslamp door een LED-lamp te vervangen.

      Hierbij is het altijd aan te raden om te kiezen voor een professionele installateur. Zo weet u zeker dat u passende LED-lampen laat installeren en dat de installatie op de juiste wijze gebeurt.

      Gasontladingslampen vervangen? Kies voor LED-lampen van LED it Save

      Gasontladingslampen door LED-lampen vervangen? Kies dan voor LED it Save. Wij bieden installatieondersteuning bij het vervangen van uw gasontladingslampen door LED-larmaturen. LED-lampen zijn een bewezen betere investering dan de gasontladingslamp. Wilt u energie besparen en een lamp die lang meegaat? Kies dan ook voor LED-verlichting van LeditSave.

      Veelgestelde vragen over LED High Bay Verlichting

      Kan led high bay verlichting worden gebruikt in vochtige of natte omgevingen? 

      Ja, lampen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen vochtige of natte omstandigheden, wat ze ideaal maakt voor gebruik in omgevingen zoals industriële keukens, wasruimtes en buitenlocaties. Let op de IP-waardering (Ingress Protection) van de lamp, die aangeeft in hoeverre de verlichting beschermd is tegen binnendringend vocht. 

      Hoe bepaal ik hoeveel led high bay lampen ik nodig heb? 

      Het aantal benodigde lampen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, en de gewenste lichtintensiteit. LeditSave biedt een lichtplanningsservice waarbij onze experts een gedetailleerd plan opstellen om te zorgen voor een optimale verlichting van uw ruimte, rekening houdend met al deze variabelen. 

      Zijn led high bay lampen dimbaar? 

      Ja, veel led high bay lampen bieden de mogelijkheid tot dimmen, waardoor u de lichtintensiteit kunt aanpassen aan verschillende behoeften en situaties. Dit kan verder bijdragen aan energiebesparingen en de flexibiliteit van uw verlichtingssysteem verhogen. Het is belangrijk om te controleren of de specifieke lampen en het besturingssysteem die u kiest, compatibel zijn met dimfuncties. 

      Wat is de levensduur van led high bay verlichting? 

      De levensduur kan aanzienlijk variëren, maar de meeste kwaliteitslampen bieden een levensduur van 50.000 tot 100.000 uur. Dit overtreft ruimschoots de levensduur van traditionele verlichtingsoplossingen, waardoor de frequentie van lampvervangingen afneemt en onderhoudskosten worden bespaard. 

      Kan ik bestaande verlichtingsarmaturen upgraden naar led high bay? 

      Ja, in veel gevallen is het mogelijk om bestaande verlichtingsarmaturen te upgraden. Dit kan een kosteneffectieve manier zijn om te profiteren van de voordelen van ledverlichting zonder de noodzaak voor volledige vervanging van armaturen. LeditSave kan adviseren over de beste aanpak voor uw specifieke situatie en helpen bij het selecteren van compatibele led-oplossingen.

      Hulp nodig bij het plaatsen van ledverlichting?

      Wilt u overstappen op ledverlichting? We helpen u graag. Onze lichtexpert komt bij u langs om uw wensen te bespreken en een besparingsberekening te maken. Na uw akkoord op de offerte komen wij de ledverlichting binnen vier weken plaatsen. 

      Scroll naar boven